Kezdőlapnak



Fekete István

A megyei Vadásznapon is részt vett a Múzeum

 

Immár 22. alkalommal rendezték meg a Tolna megyei vadászok a hagyományos vadásznapjukat, melyre a dombóvári Szigeterdőben és a szomszédságában található Sportcsarnokban került sor.
Szabó Loránd polgármester üdvözlő szavai után Kocsner Antal a Tolna Megyei Vadászkamara elnöke köszöntötte a megjelent vadásztársakat és a vendégeket.
A Hubertusz misét Kutas Attila dombóvári és Istvánka Vince attalai plébánosok celebrálták.
A kitüntetések, elismerések átadása és az új vadászok fogadalomtétele után megkezdődött az egész napos kulturális program, a szokásos főzőverseny és a kiállítások megnyitása is.
A Vadásztársaságok trófea és a Madártani Egyesület kiállítása mellett az érdeklődők megtekinthették a Fekete István Kulturális Egyesület és Múzeum bemutatóját is. Bán Béla szervező, a múzeum támogatója még áprilisban felkérte elnökünket a vadásznapon való részvételre.
Az érdeklődők többek között láthatták a Városi Könyvtárból áttelepített "Fekete István és én" c. rajzpályázat díjazott alkotásait is.
A standot a nap folyamán sokan felkeresték. A látogatók örömmel nyugtázták az egyik nagy magyar vadászról, vadászati szakíróról történt megemlékezést és bemutatkozást.








Vissza a hírekhez            Vissza a főoldalra