Kezdőlapnak



Fekete István Múzeum Dombóvár

Oktatás Fekete István szellemében

 

A siófoki Fekete István Oktatóterem képzési programjában a korábban alapfokon végzett hallgatók gyűltek össze, hogy tudásukat, ismereteiket az etika, a stílus és a biztonság területén a minőség iránti elkötelezettségükkel tovább fejlesszék. Így középfokú végzettséget szereztek. Féléves képzés keretében a biztonság és a jó lő technika és a vadászat etikus magatartása adta a képzés fő témakörét. 14 fő kapott erről a képzésről oklevelet.

A program a dombóvári Fekete István Múzeum megtekintésével kezdődött, ahol jómagam, mint az intézmény alapítója fogadtam a kedves vendégeket. Majd a nagy magyar író szülőfaluját, Göllét kerestük fel. Ott a szülőházban Deres Károlyné gondnok kalauzolt bennünket, s végül a temetőben felkerestük az író és felesége sírját, ahol elhelyeztük a megemlékezés virágait és egy koszorút az író tiszteletére és emlékére.

Innét a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. csibráki vadászházához vezetett az utunk, ahol Kovács Tamás vadászati osztályvezető fogadta a hallgatókat és vendégeket. Szollár András képzés vezető ünnepélyes keretek között kiosztotta az okleveleket és egyben gratulált a végzős hallgatóknak és sok sikert, eredményes munkát kívánt nekik ez elkövetkezendő vadászati időkre.



Vissza a hírekhez                  Vissza a főoldalra