Kezdőlapnak



Fekete István

Beszélgetések a vadászatról

 

Berki Zsolt szervezésében immár második alkalommal került sor a vadászok és a vadászat iránt érdeklődők találkozására, beszélgetésére a dombóvári Művelődési Házban. A rendezvény fő szereplője Nagy Imre ny. főkönyvelő vadász, akinek vendége Bodó Imre egyesületi elnök volt, aki Fekete István íróról, mint vadászról beszélgetett vendéglátójával.
Nagy Imre többek között elmondta, hogy már a dédnagyapja is vadász volt. Kisgyermek kora óta részt vett az alföldi vadászatokon. Tehát így nem kell csodálkoznunk, hogy ő maga is vadász lett.
Bodó Imre szintén kitért a kis Fekete István göllei élményeire, majd későbbi vadásszá válására. A nagy példaképekről Kittenberger Kálmánról, Széchenyi Zsigmondról, Láng Rudolfról is megemlékezett.
A beszélgetést az írott vadászati törvények és az íratlan törvények, azaz a vadászetika boncolgatása zárta. Bodó Imre elmondta, hogy a nagy magyar író azt tartotta, hogy” csak azokat a vadakat kell kilőni, amelyek már feleslegesek a természet számára.” Nagy Imre a mai vadászok felfogására és vadászni készülő ifjúság tanítására, nevelésére hívta fel a figyelmet, annak érdekében, hogy a jövő generációknak is jusson vad, illetve vadászélmény.




Vissza a hírekhez                  Vissza a főoldalra