Kezdőlapnak



Fekete István

Az új Tüskevár

 

2012. október 4-én mutatták be az új Tüskevár című színes, magyar filmet. A régi mozi most feldolgozásra került, így a néző újra átélheti a nagy kalandot, amely immár modernebb technikával készülhetett.
Ki ne emlékezne a Magyar Televízió szinte évente levetített ifjúsági sorozatára a Tüskevárra. Mindannyiunkban nosztalgikus érzést vált ki a kedves, tanulságos történet, szívünkbe zártuk karakteres, szerethető hőseit: a pesti betonrengetegből a természetbe kiszabadult kamasz srácokat, a keveset szóló, de annál bölcsebb Matulát, a gondoskodó Náncsi nénit és persze Csikaszt, Matula hűséges társát.
A történet felett nem ment el az idő, csak az akkori filmnyelvet érezhetjük ma kissé távolinak.
Az új Tüskevár alkotói viszont kiváló arány és stílus érzékkel megtalálták az utat ahhoz, hogy a történet ma is megérintse nézőit. Sőt, szóljon egy új generációhoz. S ez a lényeg. Rohanó, túltechnikalizált világunkban, úgy enged felhőtlenül szórakozni, egy picit lenyugodni, lelket melengetni, hogy közben egy percre sem unalmas, sőt kalandból-kalandba csöppenünk a korunk elvárásainak megfelelő dramaturgiának, a csodálatos képi világnak és természetesen a sztárszereposztásnak köszönhetően. Ez a film tökéletesen megfér Harry Potter mellett. Sőt, egy kicsit több annál, mert ez a mi történetünk.
A film a mai gyerekekhez és szüleikhez is szól, (mi több, nagyszüleikhez!), frissen, dinamikusan, különleges vizuális nyelven aktualizálja a regényt. Fekete István könyvét elérhető, könnyen érthető, élvezhető közelségbe hozza, úgy, hogy a XXI. század fiataljai számára is megtartsa örök érvényű mondanivalóját. Az idősebb generáció számára remek nosztalgiázásra kínál lehetőséget. Kiváló családi mozi, amely a család minden tagja számára másfélórás, felhőtlen szórakozást kínál a borongós őszi, téli napokon.

forrás: filmajanlo.hu

A film hivatalos előzetese:




A film hivatalos plakátja:


Vissza a hírekhez