Kezdőlapnak



Fekete István

A 18. rajzpályázaton és a 19. közgyűlésen van túl az egyesület

 

A dombóvári Fekete István Kulturális Egyesület és a Városi Könyvtár immár 18. alkalommal tartotta meg a rajzpályázat eredményhirdetését. Az idei évben 67 gyermek jutalmazására nyílt lehetőségünk. Itt köszönnénk meg a dombóvári Önkormányzat támogatását. Az elmúlt évben 54 gyermeket tudtunk jutalomban részesíteni. Az eltelt 18 év alatt mintegy 750-760 gyermek vehetett át egy- egy Fekete István könyvet.
Célunk, hogy a fiatalok el is olvassák ezeket a könyveket, mert ezzel hozzá járulhatunk az ifjúság olvasóvá neveléséhez. Köztudott, hogy a mai gyermekeket nehéz a számítógép elől elcsalni.
Az idei évben is a már megszokott személyek végezték a pályamunkák zsűrizését: Kovács Ferencné, Marosi Jánosné, Szivek Éva Judit, Ujhelyi Mónika, és Bodó Imre.
Az elismerések átadása előtt elnökünk kiosztotta a gyermekeknek Kiss László /Kissler Söröző/ csokoládé adományát, melyet már minden évben biztosít a pályázaton eredményesen szereplők részére.

Ugyancsak a Városi Könyvtár adott helyet a 19. közgyűlésünk megtartására.
Bodó Imre elnök beszámolója és a pénzügyi mérleg ismertetése után a beszámolók elfogadására került sor. Szivek Éva Judit titkár Fekete István íróra emlékezett. A nagy magyar író Édesapám c. elbeszélését osztotta meg a közönséggel. Elnökünk bemutatta és kiosztotta a megjelent tagoknak a 17. emlékkönyvünket. S végül Laki Tamás tagtársunk bemutatta a Keszthelyen /2014. március 1./ megnyílt „Matulárium”–ot, majd Bánhidi László színész életpályáját ismertette.
A közgyűlés végén Bodó Imre felhívta a figyelmet arra, hogy 2015-ben lesz 20 esztendős a dombóvári Fekete István emlékmúzeum.









Vissza a hírekhez                  Vissza a főoldalra