Kezdőlapnak



Fekete István

Múzeumok majálisa Budapesten...

 

A hagyományoknak megfelelően az idén is megrendezték a múzeumok majálisát a Nemzeti Múzeum kertjében. Mintegy 110 kiállító vett részt a szombati megnyitón. A Kárpát-medence más térségeiből is érkeztek a bemutatkozásra.
A dombóvári "Fekete István" Múzeum immár másodszor képviseltette magát a rendezvényen. A bérelt sátorban láthatták az érdeklődők a 2009-es rajz-és festménykiállítás díjazott alkotásait is. Bodó Imre agrármérnök, helytörténész beszélt a dombóvári múzeum jelentőségéről, szórólapokat és képeslapokat adott át a közel kétezres érdeklődő közönségnek. Az egyesület és a múzeum kiadványai is szép számmal fogytak a szombati napon. A legkisebbekre is gondoltak a múzeum fenntartói. Bodó András közgazdász az író műveinek szereplőit ajánlotta kiszínezésre a gyermekeknek, akik nagy lelkesedéssel és érdeklődéssel készítették el munkáikat,melyeket bélyegzés után azokat hazavihették.
Nagy sikert arattak a gólya és a béka élethű szobor-másolatai is, melyek a sátor előtt várták a gyermekeket.
Sajnos a szombat esti és vasárnapi vihar elmosta a második nap rendezvényeit, így vasárnapra kiürült a múzeum kertje.
A szervezők és a dombóvári résztvevők bíznak abban, hogy jövőre a 2009-es évhez hasonló jó időben lesz részük a 2011-es évben.


Vissza a hírekhez