Kezdőlapnak



Fekete István

A Kopogtató című televíziós műsor vendége volt Bodó Imre helytörténész...

 

Gyimóti Mariann szerkesztő a "Fekete István" Kulturális Egyesület elnökével, Bodó Imre helytörténésszel beszélgetett a Dombóvár Televízió Kopogtató c. műsorában.
A helytörténész, múzeumalapító beszámolt az idei évben végzett munkájáról. Köztudott, hogy az idei év mozgalmas volt, hiszen nagy magyar írónk 110 éve született, 40 éve hunyt el és 15 éves a dombóvári "Fekete István" Múzeum. E hármas jubileum kapcsán két konferenciát is szervezett: június 25-én itt Dombóváron és szeptember 17-én a szülőfaluban, Göllében. Az évfordulók kapcsán, több helyen is tartott előadásokat Fekete Istvánról / Balatonszárszó, Gyulaj, Bonyhád, Ádánd, Budapest, Kaposvár, stb./ Elkészült Attala község krónikája c. kiadvány is, melyet Barkóczi Ernővel írtak meg az utókor számára. A kiadvány az őskortól lakott település múltjába enged betekintést az olvasók számára.
A helytörténész elmondta még, hogy jelenleg a 2010. évi emlékkönyv szerkesztésén dolgozik, de elkezdte az adatgyűjtést a Göllei ki-kicsoda c. életrajzi lexikonhoz is és Takács Zsolt polgármestertől felkérést kapott Lápafő történetének megírására is.


Vissza a hírekhez