Kezdőlapnak



Fekete István

Újra itthon Fekete István író fia

 

Göllébe és Dombóvárra látogatott a Chicagóban élő ifj. Fekete István és felesége. A szülőfaluban elsőként felkeresték a temetőben nyugvó szülők és kistestvérek sírját, majd a község nevezetességeivel ismerkedhettek meg.
Dombóváron Bodó Imre, agrármérnök-helytörténész fogadta a vendégeket, akik elsőként megtekintették a 2011-ben bővített múzeumot. Délután pedig Dombóvár város látnivalóit tekinthették meg.
Ifj. Fekete István elismeréssel szólt a már három teremből álló gyűjteményről. 2009-ben járt itt utoljára, akkor is és most is, újabb relikviákat, levelezéseket adott át a múzeum alapítójának. A három teremben látható dokumentumokat, használati tárgyakat, kéziratokat, festményeket az elmúlt 17 év alatt immár közel 40.000 ember kereste fel.
A nagy magyar író fia a következőket írta be a vendégkönyvbe, amely már a negyedik a sorban:
"Hálával és köszönettel nézem minden alkalommal, mikor Dombóvárra jövök a szép Fekete István múzeum bővülését és gazdagodását, ami Bodó Imre mérnök úr melegszívű, felsőbbrendű emberségét és Édesapám irodalmi és emberi értékeinek ápolása érdekében kifejtett munkásságát igazolja.

                     Testvéri-baráti szeretettel:

Dombóvár, 2012. július 22.

ifj.Fekete István,
azaz Pista."







Vissza a hírekhez