Kezdőlapnak



Előkerültek a keresett kéziratok...

A "Fekete István" Múzeum alapítója, F. Bodó Imre több kéziratot is talált, az un. Csermely-hagyatékban. Előkerült az író Tupiért című verse (1948), mely eddig sehol nem jelent meg. Tudomása szerint nem jelent meg A kis Rock és a nagy Rock című 8 oldalas írása sem. Továbbá az Emlékezés a kortársakra című írás, melyet az író özvegye írt és valószínű, hogy Kaposváron hangzott el az akkori Mezőgazdasági Főiskolán, 1984-ben, amikor a volt a kaposvári házukra is emléktábla került.
A helytörténész megtalálta továbbá Széchenyi Zsigmondról készült kéziratokat is. Az egyiket az író rádióműsornak a másikat televíziós adásba szánta. Sajnos ezek nem valósultak meg.
A vadászetika, A kafferbivaly, Az elefánt című kéziratokat is megtalálta az alapíró. A továbbiakban a Juon, Görbic Pista bácsi, és a Vadászat Magyarországon című írásait és a Május végén című versét is minden valószínűség szerint a Csermely-hagyaték fogja tartalmazni. Ezeket az iratokat a 2010-ben megjelenő Bogáncs című folyóiratban teszik közzé.


Vissza a hírekhez