Kezdőlapnak



Széchenyi Zsigmondné a "Fekete István" Múzeumban...

A napokban felkereste a kertvárosi múzeumot gróf Széchenyi Zsigmond, a nagy magyar vadász és író özvegye, akit Gyorgyevics Tamás az AMICUS kiadó ügyvezetője kísért el Dombóvárra.
Széchenyi Zsigmond felesége, Magdi néni elmondta, hogy Fekete Istvánnal 1927-ben találkozott a férje még Bakócán. Ekkor két évig volt gyakornok, azaz segédtiszt Majláth György birtokán.
Mint az a beszélgetés és tárlatvezetés során kiderült az özvegy és a kiadó, Széchényi Zsigmond életéről szóló kiadványt szeretne megjelentetni. Mikor F. Bodó Imre alapító a Csermely-hagyatékról beszélt a vendégek különös figyelemmel kísérték az előadást. Ugyanis Magdi néninek tudomása van róla, hogy Fekete István egy rádióriportot készített Széchenyi Zsigmonddal, mely nem került adásba, de a kézirat valószínűleg a Csermely-gyűjteményben lehet. F. Bodó Imre megígérte a vendégeknek, hogy a tél folyamán átnézi a dossziékat, és ha megtalálja a keresett dokumentumot, elküldi azt Budapestre.
Az özvegyet lenyűgözte a kis múzeum és ígéretet tett arra, hogy a jövő évi bővítés alkalmából egy vitrinnyi könyvet, dokumentumot ad át F. Bodó Imrének férje hagyatékából. Így Fekete István és Kittenberger Kálmán után gróf Széchényi Zsigmond relikviáit is megtekinthetik a múzeumba látogatók.
S végül a múzeum immár 4. vendégkönyvében is megörökíthették a látogatást, majd a múzeum alapítója kiadványokkal kedveskedett a vendégeknek.


Vissza a hírekhez