Kezdőlapnak



Tisztelgés Fekete István író munkássága előtt...

Kaposváron 2009. november 5-én a nagy magyar író volt lakóhelyén kezdte meg F. Bodó Imre helytörténész előadássorozatát. A Szent Korona Egyesület hívta meg az előadót, Szabados István tanár-költővel együtt, aki Fekete Istvánról íróról írott versét és a természettel kapcsolatos költeményeit adta elő a népes közösségnek.
F. Bodó Imre röviden bemutatta (tárgyakkal is illusztrálva) a dombóvári múzeumot és a Kulturális Egyesület céljairól és tevékenységéről is beszélt, majd Fekete István életét és munkásságát méltatta. Kiemelten foglalkozott az író kaposvári éveiről is, hiszen 17 évet töltött el a városban.
Megemlékezett a volt kaposvári iskolatársakról, így többek között Z. Soós Istvánról is, akinek az özvegye is jelen volt a jubileumi nyitó rendezvényen, hiszen 2010-ben több helyszínen is megemlékeznek majd Fekete Istvánról. Dombóváron festménykiállítás nyílik az író 110. születésnapján (január 25.). Ekkor Sós Tibor kaposvári festőművész kiállítását tekintheti meg az érdeklődő közönség.
Göllében májusban konferenciát tartanak a Somogy Megyei Honismereti Egyesület és Gölle község Önkormányzata, illetve a Fekete István Kulturális Egyesület szervezésében. Dombóváron elkészül a 15 éves múzeum újabb terme és ősszel itt is konferenciát szerveznek az író tiszteletére és munkásságának ébrentartására. Továbbá megemlékeznek nagy magyar íróról több magyar napilapban és folyóiratban is a hármas jubileumi kapcsán.


Vissza a hírekhez