Kezdőlapnak



Haraszti Gábor a múzeumban

Vendég a Fekete István Múzeumban...

 

A Tájak-Korok-Múzeumok Egyesület ügyvezető elnöke, Haraszti Gábor a napokban felkereste a dombóvári emlékhelyet. Az író nagy tisztelőjeként felajánlotta segítségét a múzeum népszerűsítése érdekében. A Magyar Turista c. havi lap Kultur-Barangoló mellékletében jelenhet meg egy toborzó cikk.
A 715-ös számot viselő kiskönyvtári kötet is naprakész nyomdai állapotban van,kiegészítve a legújabb információkkal. A kötet még a tavasszal megjelenhet mintegy ezer példányban. Az új kötet pedig a múzeum bővítése után lát napvilágot háromezer példányban.
A nagy magyar író emlékhelyeinek felkeresése érdekében Haraszti Gábor a gyermekek bevonásával, öntevékeny formában minél több olyan helyet keresnének fel,amelyek kapcsolódnak az író életéhez és munkásságához. Különösen az író nevét viselő iskolák bevonását tekinti szükségesnek.
S végül a gyermekek jutalmazásához más településekről készült füzeteket ajánlotta fel Bodó Imrének a múzeum vendége. Ezzel népszerűsíthetnék a kiskönyvtári sorozatba bevont településeket is. Bodó Imre alapító,tulajdonos bemutatta a gyűjteményt és a felajánlásokat és a javaslatot elfogadta, annál is inkább, mivel hármas jubileumot ünnepelnek itt Dombóváron és a szülőfaluban, Göllében is.
Haraszti Gábor többek között a következőket írta be a múzeum vendégkönyvébe:

"Megtisztelő, hogy a TKME egyik vezetőjeként eljöhettem ide,hazánk egyik szent helyére tisztelegni Fekete István emléke előtt."


Vissza a hírekhez