Kezdőlapnak



Fekete István

Két dombóvári tagot ünnepelhettünk a göllei Falunapon...

 

A XVII. alkalommal megrendezett Falunapon a dombóvári "Fekete István" Kulturális Egyesület két tagját is kitüntette a helyi Önkormányzat.
Csonka Sándor festőművész és Őri Nándor építész is megkapta a "Gölléért Emlékplakettet" és a hozzá járó díszes oklevelet. Csonka Sándor 2008-ban adományozta Göllének 42 darabból álló festményeit, majd 2009-ben újabb 5 db göllei témájú képet adott át Kovács Ernő polgármesternek. Az idei évben ismét négy képpel gazdagította települést. A képeket a könyvtárból kialakított Galériában helyezte el az önkormányzat.
Őri Nándor pedig 2009-ben adományozta a településnek bélyeges téglagyűjteményének 340 darabját. A Monarchia Bélyeges Téglagyűjtők Országos Szövetsége pedig 500 db téglát helyezett el Göllében. A gyűjtemény darabjait bemutató katalógus még tavaly készült el, melynek segítségével beazonosíthatók a kiállított téglák. Őri Nándor kötődik a településhez, hiszen édesapja Göllében volt csendőr-parancsnok és szülei az ottani katolikus templomban kötöttek házasságot. Az önkormányzat az ún. Stamler-házban helyezte el a gyűjteményt.
Dr. Stamler Lajos ügyvéd még életében végrendeletben hagyta Gölle községre volt szülőházát, azzal a kikötéssel, hogy csak kulturális célokat szolgálhat az épület.
A dombóvári "Fekete István" Kulturális Egyesület Elnöksége és Tagsága gratulál és további sikereket kíván a kitüntetetteknek.



Őri Nándornak gratulálnak

Csonka Sándor (jobbról) veszi át az oklevelet

Őri Nándor és Csonka Sándor

Őri Nándor tárlatvezetés közben


Vissza a hírekhez