Kezdőlapnak



Fekete István Múzeum Dombóvár

4. Fekete István nyomában

 

Immár negyedik alkalommal szerveztünk kirándulást nagy magyar írónk emlékhelyeire. Szombaton, Balatonkilitin át Ajkára vezetett az utunk.
Balatonkilitin Szollár András elnökségi tagunk fogadott bennünket, aki bemutatta a Fekete István Oktatótermet és gyűjteményét.
Eztán a 43 fős csoport Ajkára indult, ahol Horváth Tibor az ottani Irodalmi Társaság elnöke fogadott bennünket. Ő Fekete István író ajkai éveiről tartott előadást, majd megtekintettük a Helytörténeti Múzeumot. Itt Angermayer Judit muzeológus kalauzolt bennünket. Megnéztük a helytörténeti kiállítást, a Fekete István, a Borsos Miklós és a Molnár Gábor emlékszobákat.
Eztán felkerestük az író emlékoszlopát, mely a volt gazdatiszti lak helyén lett felállítva. Itt elhelyeztük a megemlékezés virágait Fekete István író tiszteletére. A koszorút Szívek Éva titkár és Szollár András elnökségi tag helyezte el az emlékművön.
S végül felkerestük az Emlékparkot és tavat, ahol megtekintettük Borsos Miklós Fekete István szobrát és Samu Katalin állat figuráit is.



Vissza a hírekhez                  Vissza a főoldalra