Kezdőlapnak



Fekete István

Ismét hazalátogatott Fekete István fia

 

A Chicagóban élő ifj. Fekete István feleségével, Márta asszonnyal és a család régi barátjával, Tóth Árpáddal október 15-én Göllébe látogatott. A vendégeket Bodó Imre helytörténész, Gölle község díszpolgára kalauzolta. Elsőként a temetőben felkeresték a 10 éve újratemetett szülők, Fekete István és Piller Edith sírját, ahol elhelyezték a megemlékezés virágait, tekintettel a közelgő Mindenszentek napjára, ima után mécsest is gyújtottak.
Majd, Kovács Ernő polgármester és felesége, Erzsike fogadta a vendégeket a Csonka Sándor Képtárban. Rövid beszélgetés és vendéglátás után az író szülőházát tekintették meg. Itt Deres Károlyné gondnok kalauzolta a látogatókat. ifj. Fekete István két éve járt utoljára a faluban, de akkor a felújítási munkálatok miatt a múzeumot nem tudta megtekinteni. Mint azt a polgármester elmondta két év alatt mintegy 18 millió forintot költött az önkormányzat az épületre, mely összegből a kiállítás is megújult. Jelenleg négy teremben láthatók Fekete István relikviái. ifj. Fekete István örömét fejezte ki a látottak alapján és további sok sikert kívánt az újonnan megválasztott polgármesternek.
Tervek között szerepel még egy parasztház megvásárlása is, ahol egy néprajzi gyűjteményt szeretnének bemutatni. Így a településre látogatók a múzeum, a képtár, a bélyeges téglagyűjtemény, a templom és temető felkeresése után újabb nevezetesség megtekintésével gazdagodva térhetnek haza otthonukba.
S végül a templom megtekintésével zárult a göllei program, ahol Bodó Imre ismertette a község és a templom történetét. Másnap a dombóvári Fekete István múzeumot is felkeresték, ahol Fekete István író fia a következőket jegyezte be a vendégkönyvbe:

"Újra itt lehettem Dombóváron, remélem az Úristen ad még nekem néhány alkalmat, hogy meglátogathassam ezt az egyre szépülő és gazdagodó múzeumot, melynek létezését Bodó Imréék meleg szívének köszönheti a Fekete család és Édesapám tisztelői. Örök hálával és igaz baráti szeretettel kívánok erőt és egészséget Bodó Imrének, testvéri barátomnak, hogy még nagyon sok évig folytathassa értékes munkásságát!"






Vissza a hírekhez                  Vissza a főoldalra