KezdőlapnakFekete István

A göllei szülőházba kerülnek az író bútorai

 

Átalakítások és plébános csere miatt a napokban megszűnt a kertvárosi Szent István templomhoz tartozó Közösségi Házban berendezett Fekete István szoba.
Bodó Imre helytörténész, még 1998-ban kapta meg a Fekete családtól azt az ülőgarnitúrát és kanapét, amelyek még az író nappalijában voltak elhelyezve. A múzeumalapító 2001-ben, úgy is, mint az egyházközség képviselőtestületének tagja a bútorokat, kiegészítve egy dohányzóasztallal, televízióval, festmény portréval és 10-12 Fekete István által írott könyvvel az egyházközségnek adományozta. Ebben az időben készült el a kertvárosi Közösségi Ház, s mivel nem volt pénz annak berendezéséhez, így önként felajánlotta e tárgyakat a közösség javára.
A szülőfalu polgármestere, Kovács Ernő örömmel fogadta az újabb dombóvári adományt, ugyanis az idei évben bővült és kívül-belül megújult az ottani Fekete István Emlékház. A göllei szülőház októbertől ismét látogatható lesz. A munkálatokban a Somogy Megyei Múzeumok Igazgatóságának szakemberei is segítségre lesznek.
Bodó Imre a falu díszpolgára elmondta még, hogy örül annak, hogy Gölle ezzel a döntéssel ismét gazdagabb lett.

Vissza a hírekhez