Kezdőlapnak



Fekete István

F E L H Í V Á S !

 

Dombóvár Város Önkormányzatának képviselő-testülete pályázatot írt ki a megújult Városi Könyvtár és a Dombóvári Művelődési Ház új elnevezésére.
A dombóvári "Fekete István" Kulturális Egyesület Elnöksége kéri a Tisztelt Tagságot és a nagy magyar író tisztelőit, hogy legyenek szívesek javaslattal élni a város polgármestere, Szabó Loránd felé, mely szerint Fekete István nevét vegye fel a település könyvtára.
Kérjük ezt azért is, mert a Városi Könyvtár, mint intézmény tagja egyesületünknek. Minden évben közösen írjuk ki irodalmi és rajz-pályázatunkat. Az idén a 15. "Fekete István és én" c. pályázatot hirdettük meg. A könyvtár gyermek-könyvtárosa, Nagyné Ujhelyi Mónika számtalan foglalkozást tart a gyermekeknek az íróról és műveiről is.
Fekete István országosan elismert író, akinek 10 nyelvre fordították le könyveit. 45 műve jelent meg, így Jókai mellett a legnépszerűbb és legelismertebb magyar írónk.
Családja Dombóvárról származik. Édesapja, Fekete Árpád kántortanító itt született 1863. október 5-én. Nagyapja, Fekete Antal az Eszterházy család uradalmi építésze volt. Neki köszönhetően épült ki a régi Kakasdomb, az Erzsébet utca és az Arany János tér. Nevéhez fűződik a Korona Szálló átépítése is. A nagyapa és György / uradalmi gazdatiszt / nevű testvére és annak családja a dombóvári temetőben nyugszanak.

A pályázatokat 2011. február 28-án /hétfőn/ 16 óráig lehet eljuttatni a Polgármesteri Hivatalba / Dombóvár, Szent István tér 1. / Szabó Loránd polgármester nevére címezve.

Kérésünk teljesítését megköszönjük!


Vissza a hírekhez