KezdőlapnakFekete István Múzeum Dombóvár

Állami kitüntetést adományoztak a dombóvári helytörténésznek
- Magyar Érdemkereszt Arany fokozatát vette át Bodó Imre -

 

Orbán Viktor miniszterelnök úr előterjesztésére állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából Áder János köztársasági elnök úr állami elismerést adományozott, többek között Bodó Imre agrármérnök, helytörténésznek, a Fekete István Kulturális Egyesület elnökének, múzeumalapítónak.

Bodó Imre „szerteágazó kultúraszervező tevékenysége, különösen Fekete István életművének népszerűsítését szolgáló munkája elismeréseként” kapta meg e nemes kitüntetést. Az Érdemkereszt Arany fokozatát dr. Rétvári Bence az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára adta át a Vigadó épületében 2019. augusztus 16-án.

Az ünnepélyes átadás után Bodó Imre elmondta, hogy az elismerés elsősorban Fekete István író érdeme, másodsorban szüleinek, nagyszüleinek és dédszüleinek köszönhető, akik közül többet is ismerhetett. Tőlük tanulta a hon és a helytörténet szeretetét, Istenhitét, és a termőföld, a természet iránti rajongását is. De elismerés illeti a felterjesztőket is, mert észrevették, hogy a 65 éves helytörténész immár 55 éve foglakozik honismerettel és szülőföldjének és lakóhelyének történetével. Továbbá köszönettel tartozik a családnak, feleségének és gyermekeinek, akik mindenben támogatják. Utoljára, de nem utolsó sorban a dombóvári és a környék falvainak egyszerű, de számára értékes embereinek, akik egyéniségét és lelkivilágát formálták és formálják a mai napig is. Mint mondta: „Ez az elismerés új erőt ad a további munka folytatásához!”

Fekete István Kulturális Egyesület, DombóvárVissza a hírekhez                  Vissza a főoldalra