Kezdőlapnak



Fekete István

Erdélyi püspök látogatása Dombóváron és Göllében

 

Tamás József gyulafehérvári segédpüspök Szent István király ünnepén immár második alkalommal látogatott el Dombóvárra. A kertvárosi templom 25 éves jubileumára érkezett Csíkszeredából, hogy megtartsa az ünnepi szentmisét.
Augusztus 21-én délelőtt a város nevezetességeivel, templomaival ismerkedett. Többek között meglátogatta a Fekete István Múzeumot is, ahol első alkalommal 2009-ben már járt. Köztudottan a nagy magyar író tisztelője.
Délután a szülőfaluba, Göllébe is ellátogatott, ahol Szalai Jeremiás prépost-plébános és Bodó Bálint agrármérnök fogadta a neves vendéget.
Elsőként az író szülőházát keresték fel, ahol Deres Károlyné gondnok fogadta a kis csoportot, aki ismertette az író Göllében töltött gyermekkorát és bemutatta a kiállított relikviákat. Majd a templom megtekintése és a falu történetének ismertetését jómagam végeztem. Elmondtam, hogy a település az őskortól folyamatosan lakott hely volt. A templomok építésének története után imát mondtunk, majd a temető nevezetességeit ismertettem. Ott az 1915-16-ban épült kálvária építését, a Szent Vendel kápolna történetét és az 1760-ban emelt fogadalmi keresztet mutattam be a vendégeknek. S végül a 2004. augusztus 14-én újratemetett író sírjánál rótták le kegyeletüket. A közösen elmondott ima után Tamás József püspök elhelyezte a sírnál a megemlékezés és a tisztelet virágait.









Vissza a hírekhez                  Vissza a főoldalra