Kezdőlapnak



Fekete István Múzeum Dombóvár

Székelyföldi látogatás

 

Június utolsó hetében Gölle község (Fekete István szülőfaluja) 30 fős küldöttsége idén is meghívást kapott testvértelepülésükre a Csíkszereda melletti Csíkpálfalvához tartozó Csíkcsomortánba. A csoportot Kovács Ernő polgármester és Takács Mária ny. címzetes főjegyző vezette. A delegációt Ferencz Csaba polgármester és a képviselőtestület tagjai fogadták a Szellő Szálló udvarán. A gölleiek Varga Károly által készített kopjafát is hoztak magukkal a Csomortániaknak, melyet egy ünnepség keretében felállítottak az iskola udvarán.
A küldöttség részére számos programot szerveztek a vendéglátók, az erdélyi útjuk során, többek között Csobotfalván a Péter és Pál napi búcsúi szentmisén vettek részt, majd Hargitafürdőn megálltak Kányádi Sándor nyaralója előtt, ahol emlékeztek a nagy erdélyi magyar költőre. A több napos látogatás alkalmával az Ezeréves határra is ellátogattak, továbbá megtekintették a csíksomlyói kegytemplomot és Gyimesbükk festői tájait is megcsodálhatták. Felkeresték a Rákóczi várat is, majd Gyimesközéplokon az egyik vendéglő udvarán a Tatrospart Népi Együttes kisebb csoportja mutatta be a gyimesi csángók zenéjét és táncait a küldöttségnek.
A gölleiek augusztus 17-én látják viszont vendégül, ahol szintén kiváló programokkal készülnek a székelyföldi barátoknak.



Vissza a hírekhez                  Vissza a főoldalra