KezdőlapnakDr. Morvai Krisztina Dombóváron

Civil díjat kapott a 15 éves "Fekete István" Kulturális Egyesület...

 

Dombóvár Várossá avatásának 41. évfordulóján az ünnepi gála keretein belül, szombaton került sor a városi kitüntetések és elismerések átadására.
A dombóvári Civil Díj kuratóriumának feladatait felvállaló Civil Tanács a beérkezett javaslatok alapján 2011-ben 3 olyan köztiszteletben álló személyt és 3 civil szervezetet részesített elismerésben, akik Dombóvár város civil mozgalmai érdekében éveken keresztül kifejtett munkásságukkal kiemelkedő érdemeket szereztek. Farkasné Szalai Mária, a Civil Tanács titkára többek között Bodó Imre elnöknek adta át a Civil Díjjal járó plakettet és oklevelet.
A méltatásban a következők hangzottak el egyesületükről:
"A "Fekete István" Kulturális Egyesület az idén ünnepli fennállásának 15 éves évfordulóját. Az egyesület a nagy magyar író emlékét őrzi, hatásköre országos, tagjainak száma megközelíti a 200 főt. 1997 óta minden évben meghirdetik a "Fekete István és én" elnevezésű rajz- és irodalmi pályázatukat általános és középiskolás gyermekek számára, amellyel céljuk a tehetséges diákokra felhívni a figyelmet, valamint a fiatalok olvasóvá nevelése, a természet szeretetének beléjük ültetése. Bodó Imre, az egyesület elnöke számos előadás megtartására hivatalos szerte az országban. A "Fekete István" Múzeum fenntartásában részt vállal az egyesület, a magángyűjteményt eddig mintegy 30.000-en keresték fel. Az egyesület nemrég kapta meg az Év Tolna Megyei Civil Szervezete különdíját Szekszárdon."

A fotót Tóth István Zsolt készítette.


Vissza a hírekhez           Vissza a főoldalra