Kezdőlapnak



Fekete István Múzeum Dombóvár

Már Bakócán a nagy magyar író relikviái

 

Október 10-én Fehér Imréné Éva ny. pedagógus, a Bakócáért Egyesület elnökségi tagja, immár több alkalommal jött el Dombóvárra a Fekete István Múzeumba, hogy átvegye ifj. Fekete Istvánék és Bodó Imre helytörténész által adományozott tárgyakat, könyveket, képeket, leveleket a bakócai emlékszoba számára.
Ifj. Fekete Istvánné Márta asszony többek között az író leveleit, esküvői meghívóját adta át még augusztusban Bodó Imrének. A dombóvári emlékhely alapítója Gulyás József néhai dombóvári festőművész Fekete Istvánról készült portréját, fényképeket tartalmazó tablót és régebbi kiadású könyveket, illetve egyesületi kiadványokat adott át Fehér Imrénének, aki elmondta, hogy szeretnék felvenni a partneri kapcsolatot a Fekete István Kulturális Egyesülettel. Bodó Imre elnök a felkérést örömmel elfogadta. A megállapodás, illetve a szerződés megkötésére Bakócán kerül sor.
Mint azt megtudtuk, az emlékszoba elkészült, a tárlók is rendelkezésre állnak, berendezése folyamatban van. A múzeumalapító megjegyezte, hogy Gölle és Dombóvár után végre Bakócán is lesz Fekete István emlékhelye.
Az ünnepélyes átadása 2017. október 21-én, szombaton 9 órakor lesz Bakócán.



Vissza a hírekhez                  Vissza a főoldalra