KezdőlapnakFekete István

"Ismét áll az "útszéli kereszt" Bakócán

 

Fekete István író halálának 42-ik évfordulóján a Mecsekerdő Zrt. Sásdi Erdészetének kezdeményezésére valósulhatott meg a régi kereszt felújítása és megáldása.
Köztudott, hogy Fekete István Bakócán töltötte gyakornoki / segédtiszti / idejét és sokszor megállt az "útszéli keresztnél",- ahogy ő nevezte, imádkozni. Erről többek között a következőket írta: „Az útszéli keresztnél este sokat imádkoztam, /.../ a Göncölszekér rudas csillaga is biztatóan csillogott, s ezt úgy vettem, mintha Jézuskánk jóságos szeme nézett volna rám, reményt és hitet küldve a Benne bízóknak."
A Mindszentgodisai Általános Iskola diákjai ünnepi műsor keretében emlékeztek meg a régi keresztről és Fekete István bakócai tartózkodásáról. A Baranya Vadászkürt Együttes Ifjúsági csoportja szintén több zenei számmal kedveskedett a jelenlévőknek.
S végül Pál József plébános szentelte fel és áldotta meg a megújult keresztet.
Támogatók és kivitelezők voltak: Huszár Ferenc grafikusművész / Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma, Pécs/, Mecsekerdő Zrt. Sásdi Erdészete, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság, Ajkai Fekete István Irodalmi Társaság, Dombóvári Fekete István Kulturális Egyesület.
A bakócaiak örömmel és hálával fogadták az új keresztet.
Vissza a hírekhez